Ziemniaki faszerowane białym serem

Opublikowano: 28.03.2008, 02:01
Reklama
Składniki:
6 ziemniaków,
10 dag białego sera,
300 ml mleka,
natka pietruszki,
2 łyżki oleju,
2 łyżki mąki pszennej,
jajko,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Obrane ziemniaki umyć. Przekroić na pół. Obgotować na półmiękko we wrzącej lekko osolonej wodzie. Ostudzić. Wydrążyć miąższ. Utrzeć z nim twaróg i 1/4 szklanki mleka. Posiekać natkę pietruszki. Dodać. Posolić. Wypełnić ziemniaki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Rozterzeć mąkę z olejem i jajkiem. Zagotować. Polać ziemniaki. Zapiec.
Reklama
Reklama
Reklama