Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą

Opublikowano: 12.10.2010, 08:19
Reklama
Składniki:
- 5 dużych jajek
- 5 średnich ziemniaków ugotowanych w mundurkach i pokrojonych w dużą kostkę
- duża czerwona cebula pokrojona w cienkie półplasterki
- 2 mocno uwędzone parówki pokrojone w plasterki
- łyżka tartego parmezanu
- 5 łyżek oliwy
- 3 łyżki posiekanej natki karbowanej
- szczypta suszonego rozmarynu
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Cebulę podduś na 2 łyżkach oliwy. Jajka ubij z odrobiną soli, rozmarynem, natką, serem, dodaj ziemniaki, parówki i połowę cebuli.
2. Na dużej patelni o grubym dnie rozgrzej resztę oliwy, wlej masę jajeczną z dodatkami i smaż na średnim ogniu pod przykryciem, aż masa częściowo się zetnie.
Reklama
3. Następnie postaw patelnię z omletem pod grillem w piekarniku i dopiecz. Przed podaniem obłóż resztą ciepłej cebulki.
Reklama
Reklama
Reklama