Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 60 dag ziemniaków,
  • 3 pomidory,
  • cebula,
  • 250 ml jogurtu naturalnego,
  • przyprawa curry,
  • przyprawa garam masala,
  • pieprz,
  • sól,
  • 2 łyżki masła,
  • czosnek.
Reklama
Przygotowanie:
  1. Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki smażyć przez 20 minut na rozgrzanym maśle.
  2. Obrać i pokroić w półplasterki cebulę. Posiekać czosnek.
  3. Sparzone pomidory pozbawić skórki. Pokroić w kostkę.
  4. Do ziemniaków wsypać najpierw cebulę i czosnek.
  5. Przyprawić garam masala, curry, dużą ilością pieprzu.
  6. Poczekać, aż cebula się zeszkli. Po czym wsypać pomidory.
  7. Zalać jogurtem. Dusić 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama