Reklama
Składniki:

50 dag ziemniaków,
1,5 litr wywaru drobiowego,
1 szklanka kukurydzy konserwowej,
1 marchewka,
1 pietruszka,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
20 dag boczku,
1 łyżka oliwy,
liść laurowy,
ziele angielskie
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Obrać ziemniaki. Pokroić w dużą kostkę. Oczyścić i obrać włoszczyznę. Zetrzeć. Obraną cebulę i czosnek posiekać. Na rozgrzaną oliwę wsypać pokrojony w kostkę boczek. Podsmażyć. Następnie wsypać: cebulę, czosnek i włoszczyznę. Poddusić. Przełożyć do garnka. Wsypać ziemniaki. Wlać wywar. Przyprawić. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie.

Reklama
Reklama
Reklama