Reklama
Składniki:

80 dag filetów z morszczuka,
szklanka posiekanego koperku,
po łyżeczce posiekanych zielonych listków:
kolendry, estragonu, bazylii i mięty,
łyżeczka cukru,
3 cebule,
3 ząbki czosnku,
sok i skórka otarta z cytryny,
szczypta szafranu,
50 ml białego wina,
łyżka masła,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Umyć i osuszyć filety. Skropić sokiem z cytryny. Posolić. Popierzyć. Przykryć. Włożyć do lodówki na 60 minut. Obrać i posiekać cebule i czosnek. Zeszklić na maśle. Dodać filety. Skropić sokiem z cytryny. Wlać wino. Oprószyć ziołami, szafranem, cukrem i skórką cytrynową. Przykryć. Dusić 20 minut na małym ogniu. Przed podaniem posypać koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama