Reklama
Składniki:

60 dag żeberek,
2 cebule,
2 ząbki czosnku,
1 łyżka smalcu,
1 łyżka mąki,
1 łyżeczka zmielonego kminku,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Pokroić żeberka na porcje. Natrzeć połową mąki, solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i kminkiem. Podsmażyć na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla. Obrać cebulę. Pokroić w kostkę. Podsmażyć na pozostałym tłuszczu. Potem razem z tłuszczem dodać do mięsa. Dusić pod przykryciem dusić na małym ogniu. Mąką wymieszać z małą ilością wody. Dodać pod koniec duszenia. Zagotować i dusić do miękkości. Miękkie żeberka wyjąć, sos przetrzeć przez sito. Dodać przyprawy.

Reklama
Reklama
Reklama