Reklama
Składniki:
- 1,5 kg niedużych żeberek
- ząbek czosnku
- 2 łyżki musztardy
- łyżeczka brązowego cukru
- 4 łyżki ostrego ketchupu
- 2 łyżki octu
-1/2 łyżeczki sosu tabasco
Reklama
Przygotowanie:
1. Przygotować bejcę: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z musztardą, brązowym cukrem, sosem
tabasco, ketchupem i octem.
2. Żeberka umyć, osuszyć, poporcjować. Każdą porcję żeberek posmarować przygotowaną bejcą. Włożyć do miski, przykryć i odstawić przynajmniej na 30 minut.
Reklama
3. Zamarynowane żeberka ułożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować 20 minut. W trakcie opiekania żeberka obracać i smarować resztą bejcy. Można też skrapiać piwem karmelowym.
Reklama
Reklama
Reklama