Żeberka cielęce duszone
Żeberka obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wsypać mąkę, zrumienić, wlać tyle zimnej wody, by zatopiła żeberka. Włożyć oczyszczoną i pokrojoną cebulę, posolić i popieprzyć.

Opublikowano: 18.10.2006, 09:50
Reklama
Składniki
Reklama

8 pociętych w poprzek cielęcych żeberek (po 2 na osobę)
Sposób przygotowania
Żeberka obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wsypać mąkę, zrumienić, wlać tyle zimnej wody, by zatopiła żeberka. Włożyć oczyszczoną i pokrojoną cebulę, posolić i popieprzyć.
Reklama
Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Reklama
Reklama
Reklama