Reklama
Składniki:

1 szklanki ryżu ugotowanego na sypko,
20 dag pieczarek,
1 łyżka masła,
4 jajka,
3/4 szklanki zsiadłego mleka,
2 łyżki startego żółtego sera,
2 ząbki czosnku,
tarta bułka,
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Pieczarki pokroić w plasterki. Wsypać na rozgrzany tłuszcz. Podsmażyć. Dodać sól i pieprz. Obrać czosnek. Posiekać. Wymieszać. Dodać ryż. Dokładnie wymieszać z połową posiekanej natki pietruszki. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Przełożyć ryż. Jajka wymieszać z mlekiem. Dodać sól i pieprz. Wlać do ryży. Posypać serem. Zapiekać 20 minut. Posypać pietruszką.

Reklama
Reklama
Reklama