Reklama
Składniki:

40 dag sera białego,
20 dag makaronu rurki,
4 jajka,
4 łyżki cukru,
2 łyżki masła,
20 dag kandyzowanych owoców,
10 dag orzechów włoskich,
pół łyżeki skórki z cytryny,
pół łyżeczki skórki z pomarańczy.

Reklama
Przygotowanie:

Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Jajka umyć. Oddzielić białka od żółtek. Na rozgrzanym maśle zarumienić cukier. Wymieszać z białym serem, żółtkami, owocami kandyzowanymi i skórką z pomarańczy oraz cytryny. Ubić na sztywno jajka. Dodać wraz z makaronem. Wysmarować tłuszczem formę. Przełożyć do niej masę. Piekarnik nagrzać do temp. 180 st. C. Zapiekać 20 minut.

Reklama
Reklama
Reklama