Zapiekany makaron z orzechami

Opublikowano: 21.03.2008, 15:31
Reklama
Składniki:
40 dag sera białego,
20 dag makaronu rurki,
4 jajka,
4 łyżki cukru,
2 łyżki masła,
20 dag kandyzowanych owoców,
10 dag orzechów włoskich,
pół łyżeki skórki z cytryny,
pół łyżeczki skórki z pomarańczy.
Reklama
Przygotowanie:
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Jajka umyć. Oddzielić białka od żółtek. Na rozgrzanym maśle zarumienić cukier. Wymieszać z białym serem, żółtkami, owocami kandyzowanymi i skórką z pomarańczy oraz cytryny. Ubić na sztywno jajka. Dodać wraz z makaronem. Wysmarować tłuszczem formę. Przełożyć do niej masę. Piekarnik nagrzać do temp. 180 st. C. Zapiekać 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama