Zapiekany łosoś

Opublikowano: 17.04.2008, 23:12
Reklama
Składniki:
4 dzwonka łososia,
sok z cytryny,
3 cebule,
łyżeczka musztardy,
ćwierć szklanki białego wina,
kilkanaście zielonych oliwek bez pestek,
po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku,
2 łyżki oleju,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Dzwonka łososia opłukać, osuszyć, pokropić sokiem z cytryny, posolić i odstawić na kilkanaście minut. Pokrojoną w plasterki cebulę zeszklić. Potem wymieszać wino z musztardą. Dodać. Dusić 5 minut. Wsypać pietruszkę i koperek. Dodać przyprawy do smaku. Pociąć folię aluminiową. Wysmmarować tłuszczem. Ułożyć na niej łososia. Wyłożyć na niego farsz z cebulą. Zawinąć szczelnie. Piec w temp. 200 st. C przez 12 minut.
Reklama
Reklama
Reklama