Reklama
Składniki:

60 dag filetów z dorsza,
łyżka nasion kopru,
por,
2 - 3 pomidory,
sok i tarta skorka z 1 cytryny,
2 łyżki masła,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie,
łyżka suszonego koperku.

Reklama
Przygotowanie:

Rybę skropić sokiem z cytryną. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Odstawić na godzinę w chłodnym miejscu. Ze sparzonych pomidorów usunąć skórkę. Pokroić na plastry. Dokładnie umytego pora pokroić na plasterki. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem, wyłożyć porojonymi pomidorami i porem, na nim ułożyć rybę, posypać nasionami kopru i startą skórką cytryny, polać roztopionym masłem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać 45 minut.

Reklama
Reklama
Reklama