Zapiekanka ze szpinakiem

Opublikowano: 28.05.2008, 19:34
Reklama
Składniki:
25 dag makaronu np. rurki,
1 szklanka śmietany,
2 jajka,
sól,
pieprz,
25 dag mrożonego szpinaku,
1 cebula,
20 dag startego żółtego sera,
majonez,
keczup.
Reklama
Przygotowanie:
Makaron ugotować. Szpinak rozmrozić, podsmażając na patelni i dodać do niego drobniutko pokrojoną cebulę.
Śmietanę wymieszać z jajkami, solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym rozłożyć warastwami makaron, szpinak z cebulą, starty ser, śmietanę z jajkami. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać 30 minut. Już na talerzu polać sosem zrobionym z majonezu i keczupu.
Reklama
Reklama
Reklama