Reklama
Składniki:

75 dag filetów ze szczupaka,5 dojrzałych pomidorów
2 jajka,
2 szklanki mleka,
2 cebule,
1 łyżka mąki pszennej,
6 łyżek oleju,
pęczek natki pietruszki,
2 łyżki soku z cytryny,
sól,
biały pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Filety rybne skropić sokiem z cytryny i układać w wysmarowanym olejem naczyniu, na zmianę z pomidorami, posypywać solą i pieprzem. Cebulę posiekać, udusić na oleju, ostudzić. Wymieszać mleko z mąką, jajkami, dodać cebulę, posiekaną natkę pietruszki, resztą oleju. Powstałą masąmasą zalać rybę w naczyniu. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 40 minut.

Reklama
Reklama
Reklama