Reklama
Składniki:

37,5 ml bulionu warzywnego, pół dużej zielonej papryki posiekanej w drobną kostkę,
duża łodyga selera naciowego,drobno posiekana,
2 średnie pieczarki pokrojone w plasterki,
cebula posiekana,
zmiażdżony ząbek czosnku,
1 litr nasion soi z puszki - osączone,
6 lekko ubitych jajek,
3 kromki pieczywa tostowego bez skórki,pokruszonego,
2 marchwie, starte na drobnych oczkach tarki,
3 łyżki mąki pszennej,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
pół łyżeczki suszonego oregano,
pół łyżeczki suszonego tymianku,
szczypta mielonych goździków.

Reklama
Przygotowanie:

paprykę, seler, pieczarki, cebulę i czosnek zalać bulionem. Gotować 5 min. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Wymieszać ze wszystkimi pozostałymi skłądnikami. Lekko posmarować tłuszczem naczynie żaroodporne, przełożyć do niego mieszankę. Zapiekać w temp. 180 st. C przez 40 minut.

Reklama
Reklama
Reklama