Zapiekanka z Prowansji

Opublikowano: 02.04.2008, 22:44
Reklama
Składniki:
40 dag makaronu,
40 dag mielonego mięsa,
3 papryki,
2 cebule,
olej,
80 dag obranych pomidorów,
zioła prowansalskie,
2 ząbki posiekanego czosnku,
sól,
pieprz,
odrobina mielonej papryki,
20 dag żółtego sera,
15 dag śmietany,
szczypiorek do posypania.
Reklama
Przygotowanie:
Formę wysmarować tłuszczem. Ułożyć w niej ugotowany makaron. Obrać paprykę i pokroić. Obrać cebulę i posiekać. Podsmażyć mięso na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pomidory, czosnek, cebulę, paprykę i zioła. Dusić przez dziesięć minut. Przyprawić. Ułożyć na makaronie. Zetrzeć ser ze śmietaną. Polać. Zapiekać w temp. 200 st. C przez 20 minut. Posypać szczypiorkiem.
Reklama
Reklama
Reklama