Zapiekanka z kalafiorów w cieście

Opublikowano: 02.04.2008, 22:37
Reklama
Składniki:
Ciasto:
25 dag mąki pszennej,
2 łyżki margaryny,
2 łyżki śmietany,
cukier,
jajko.
Nadzienie:
50 dkg kalafiora,
1,5 łyżki mąki,
1,5 łyżki margaryny,
1/3 szklanki mleka,
2 łyżki tartej bułki,
3 dag utartego żółtego sera,
2 jajka,
koper,
cukier,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Wyrobić półkruche ciasto. Rozwałkować. Przełożyć do podłużnej formy. !/3 ciasta zostawić. Lekko zapiec. Oczyścić kalafiory i ugotować. Pokroić. Przygotować sos z zasmażki i mleka. Włożyć do niego kalafory. Kiedy ostygną, wlać rozmieszane jajka, utarty ser, posiekany koper i bułkę tartą. Wyłożyć na półkruchy placek. Zakryć resztą ciasta. Zapiec.
Reklama
Reklama
Reklama