Zapiekanka z kalafiora w sosie pomidorowym

Opublikowano: 21.05.2008, 21:58
Reklama
Składniki:
80 dag kalafiorów,
4 łyżki oleju,
1, 5 łyżki mąki pszennej,
pół szklanki przecieru pomidorowego,
1/3 szklanki śmietany,
2 jajka,
2 łyżeczki utartego żółtego sera,
sól,
cukier,
2 szklanki wywaru z włoszczyzny.
Reklama
Przygotowanie:
Ugotować kalafior. Odsączyć. Zasmażyć makę z olejem. Rozprowadzić wywarem i przecierem. Wlać śmietanę. Lekko ostudzić. Dodać cukier do smaku. Wymieszać z jajkami. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Przełożyć kalafiory. Zalać sosem. Oprószyć serem. Zapiec.
Reklama
Reklama
Reklama