Reklama
Składniki:

40 dag dyni,
1 łyżka masła,
1 szklanka śmietany,
2 kromki pszennego chleba,
1 szklanka utartego sera żółtego,
1 łyżka utartego parmezanu,
1/2 łyżeczki utartej gałki muszkatołowej,
1 łyżeczka pieprzu.

Reklama
Przygotowanie:

Dynię utrzeć na grubej tarce. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, przelożyć do niego dynię. Śmietanę rozmieszać z parmezanem, połową pieprzu i połową łyżeczki soli. alać dynię, lekko wymieszać. Chleb pokruszyć, skórkę posiekać. Dodać do sera żółtego, przyprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Rozsmarować na dyni. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Reklama
Reklama
Reklama