Reklama
Składniki:

4 filety z dorsza,
4 duże ziemniaki,
1 gałązka świeżego tymianku,
1 liść laurowy,
3 ząbki czosnku,
1/2 pęczka natki pietruszki,
1 filiżanka tłustego mleka,
sól,
pieprz,
oliwa z oliwek.

Reklama
Przygotowanie:

Obrać ziemniaki. Ugotować w wodzie z szczyptą soli. W drugim garnku gotować dorsza przez 7 minut z liściem laurowym i gałązką tymianku. Odsączyć. Rozdrobnić. Obrać czosnek. Posiekać. Przyrumienić na oliwie. Wsypać rybę. Odcedzić ziemniaki. Zrobić z nich puree. Dodać do patelni z rybą. Wlać mleko. Wymieszać. Posolić. Popierzyć. Wsypać posiekaną pietruszkę. Masą wypełnić formę żaroodporną. Piec w temp. 180 st. C aż wierzch zarumieni się.

Reklama
Reklama
Reklama