Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 30 dag makaronu spaghetti
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 1 cukinia
  • 3 pomidory
  • 10 dag szynki
  • 10 dag sera mozzarella
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj na półmiękko (al dente) w osolonym wrzątku. Odcedź, osącz, skrop oliwą, wymieszaj.
  2. Cukinię umyj, pokrój wzdłuż na cienkie paski. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki, pokrój na plasterki. Plastry szynki pokrój na paski.
  3. Makaron wymieszaj z parmezanem, połową pokrojonej cukinii, pomidora i szynki, dopraw. Przełóż do natłuszczonego, żaroodpornego naczynia.
  4. Pozostałą cukinię, pomidory i szynkę ułóż na wierzchu zapiekanki. Posyp startą mozzarellą. Zapiekaj 25 min w 200 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama