Reklama
Składniki:

1 szklanka mąki,
1 szklanka mleka,
1 szklanka wody,
1 jajko,
sól.

Farsz:
70 dag pieczarek,
30 dag cebuli,
20 dag żółtego sera,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Zmiksować mąkę, wlać mleko, wodę, jajko i szczyptę soli. Nastepnie usmażyć naleśniki. Pieczarki pokroić w plasterki. Usmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć. Przyprawić do smaku. zetrzeć żółty ser. Na upieczone naleśniki wyłożyć część farszu, posypać startym serem i zawinąć w rulony. Następnie poukładać je na patelni i ponownie posypać starym serem. Zapiekać pod przykryciem kilka minut, aż ser się roztopi.

Reklama
Reklama
Reklama