Zapiekane naleśniki z pieczarkami

Opublikowano: 19.04.2008, 21:32
Reklama
Składniki:
1 szklanka mąki,
1 szklanka mleka,
1 szklanka wody,
1 jajko,
sól.
Farsz:
70 dag pieczarek,
30 dag cebuli,
20 dag żółtego sera,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Zmiksować mąkę, wlać mleko, wodę, jajko i szczyptę soli. Nastepnie usmażyć naleśniki. Pieczarki pokroić w plasterki. Usmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć. Przyprawić do smaku. zetrzeć żółty ser. Na upieczone naleśniki wyłożyć część farszu, posypać startym serem i zawinąć w rulony. Następnie poukładać je na patelni i ponownie posypać starym serem. Zapiekać pod przykryciem kilka minut, aż ser się roztopi.
Reklama
Reklama
Reklama