Zapiekane naleśniki pod beszamelem

Opublikowano: 22.11.2010, 12:54
Reklama
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 2 jajka
- szczypta soli
- 2 szklanki mleka
- olej
- 50 dag mrożonego szpinaku
- 2 łyżki masła
- ząbek czosnku
- 15 dag sera ricotta
- sos beszamelowy
- 3 łyżki parmezanu
- sól
Reklama
Przygotowanie:
1. Na ciasto naleśnikowe: mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli zmiksuj na gładką masę, odstaw na 15 minut. Usmaż naleśniki.
2. Szpinak rozmroź, podduś. Dodaj połowę masła i czosnek, przesmaż, wymieszaj z ricottą, dopraw.
Reklama
3. Farszem smaruj naleśniki, składaj, obsmaż. 4. Ułóż w żaroodpornym naczyniu, zalej beszamelem, posyp parmezanem. Piecz 20 min w 200 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama