Reklama
Składniki:

300g makaronu (1 opakowanie)MISURA-może być każdy rodzaj oprócz spaghetti
1/2 szklanki mleka
15dkg sera żółtego-łagodnego
10-15dkg sera pleśniowego
5 łyżek śmietanki 18% lub 22 %
1-2 łyżki mąki
1/2 kostki rosołowej drobiowej
pół pęczka brokuł
250g pieczarek
parę listków pokrojonej bazylii i zielonej pietruszki
tymianek do smaku

Reklama
Przygotowanie:

Zetrzeć sery .Podgrzać mleko i do ciepłego dodać starte sery, chwilkę mieszać aż do rozpuszczenia Dodać pół kostki drobiowej i rozpuścić ,następnie należy zagęścić sos śmietaną połączoną z mąką, dobrze zamieszać. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, lekko podsmażyć na patelni. Makaron Misura (polecam makaron razowy, ponieważ sos będzie ładnie kontrastował z kolorem makaronuJ) należy ugotować na mocno al dente ,dodać podsmażone pieczarki i ugotowane na twardo, pokrojone brokuły, wymieszać delikatnie, polać naszym sosem ,posypać pokrojoną pietruszką i tymiankiem,wstawić na 10 min do piekarnika,aby sos delikatnie się zarumienił i….SMACZNEGO!

Reklama
Reklama
Reklama