Reklama
Składniki:

comber i udka z 1 zająca,
10 dag słoniny,
6 dog tłuszczu,
2 łyżki mąki,
1 szklanka śmietana,
sól,
1 szklanka wody.
Zalewa:
1 szklanka 6-procentowego octu,
2 szklanki wody,
2 duże cebule,
liść laurowy,
7 ziaren pieprzu,
7 ziaren jałowca.

Reklama
Przygotowanie:

Zaprawa: oczyścić cebulę, pokroić, wymieszać z przyprawami, zalać octem, zagotować z wodą. Zalać mięso. Pozostawić na dwa dni. Następnie oczyścić mięso z zaprawy. Osuszyć ściereczką. Usunąć błony. Naszpikować słoniną. Oprószyć solą. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu w szybkowarze. Zalać wodą. Zamknąć. Podgrzewać 40 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Reklama
Reklama
Reklama