Zając jak we Francji

Opublikowano: 21.06.2008, 09:49
Reklama
Składniki:
przodek i podróbki 1 zająca,
15 dag chudego boczku wędzonego,
3 duże cebule,
5 dag tłuszczu,
1 łyżka mąki,
6 ziaren jałowca,
1 listek laurowy,
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej,
2 kieliszki czerwonego wina,
posiekana natka pietruszki
sól,
5 szklanki wody.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyszczone mięso poddzielić na kawałki. Podroby pokroić. Podsmażyć na rzogrzanym oleju w szybkowarze. Wsypać pokrojony w słupki boczek i w grubą kostkę cebulę. Zalać wodą. Zamknąć szybkowar. Ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otworzyć szybkowar. Mięso opróśzyć solą. Włożyć zgniecione ziarna jałowca, listek laurowy i paprykę. Wlać wino. Oprószyć mąką. Doprowadzić do wrzenia kilka razy. Posypać natką pietruszki.
Reklama
Reklama
Reklama