Zając adwokata

Opublikowano: 21.04.2008, 01:24
Reklama
Składniki:
comber zająca,
100 ml octu,
200 ml wody,
5 dag cebuli,
20 dag pieczarek,
10 dag szynki wędzonej,
25 ml koniaku,
4 dag orzechów włoskich,
10 dag sera żółtego,
1 dag mąki,
sól,
pieprz,
cukier.
Reklama
Przygotowanie:
Obraną cebulę posiekać. Zalać octem. Zagotować. Przyprawić. Marynatą zalać mięso. Wstawić do lodówki na 24 godziny. Wyjąć. Posypać przyprawami i mąką. Przysmażyć. Skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Wyjąc mięso. Pokroić na porcje. Sparzyć orzechy. Obrać ze skórki i zetrzeć. Pieczarki pokroić w paski. Obłożyć mięso. Dodać szynkę. Skropić koniakiem. Posypać orzechami i startym serem. Zapiec.
Reklama
Reklama
Reklama