Wrap z dynią i mielonym mięsem

Składniki:
- 35 dag mielonej wołowiny
- 6 dag suszonej żurawiny amerykańskiej
- 25 dag miąższu dyni
- 4 gotowe tortille, tzw. wrapy, o średnicy. 20 cm
- 4 małe cebule
- ząbek czosnku
- 3 łyżki przecieru paprykowego
- 1–2 łyżeczki tymianku
- 3 łyżki oliwy
- mielone chili
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Mięso zrumień na łyżce oliwy. Obierz i drobno pokrój jedną cebulę i czosnek, dodaj do wołowiny i podsmaż. Dopraw solą, pieprzem i chili, dodaj przecier paprykowy i posiekaną żurawinę. Wymieszaj, dopraw.
2. Dynię pokrój na bardzo cienkie plastry, smaż na łyżce oliwy ok. 5 min. Dopraw do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Zdejmij z patelni.
3. Resztę cebul przetnij wzdłuż i potnij na długie paski. Lekko podsmaż na reszcie oliwy. Plastry dyni rozłóż na plackach, na nich mięso i cebulę, zwiń ciasno. Ew. udekoruj jeszcze żurawiną.