Wołowy przysmak

Opublikowano: 14.08.2008, 00:01
Reklama
Składniki:
50 dag mięsa wołowego bez kości,
50 dag ziemniaków,
30 dag śliwek suszonych bez pestek,
1 cebula,
1/3 szklanki miodu,
2 łyżki masła,
2 łyżki oleju,
2 łyżki mąki pszennej,
1/2 łyżeczki cynamonu,
1/2 łyżeczki soli.
Reklama
Przygotowanie:
Na rozgrzanym oleju podsmażyć wołowinę. Obraną cebulę posiekać. Obrane ziemniaki pokroić na ćwiartki. Śliwki i ziemniaki wymieszać z wołowiną. Zalać wodą. Nie przykrywać. Dusić pół godziny. Wlać miód. Wsypać cebulę. Posolić. Oprószyć cynamonem. Dusić pół godziny. Z mąki i masła przygotować zasmażkę i na 5 minut przed końcem duszenia dodać do mięsa.
Reklama
Reklama
Reklama

