Wołowy gulasz z papryką i pieczarkami

Składniki:
1,5 kg wołowiny,
40 dag pieczarek,
2 czerwone papryki,
2 plastry boczku,
4 cebule,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oleju,
2 szklanki rosołu wołowego,
słodka mielona papryka,
łyżka mąki,
pieprz,
sól.
Przygotowanie:
Obrane pieczarki i obraną cebulę umyć i pokroić w plasterki. Obrany czosnek posiekać. Z umytej papryki usunąć gniazdo nasienne. Pokroić w kostkę. W paski pokroić boczek. Umyte mięso pokroić na małe kawałki. Na połowie rozgrzanego oleju podsmażyć pieczarki. Wsypać paprykę. Do rondla wlać pozostały olej. Wsypać czosnek, cebulę i boczek, oprósz lekko papryką i lekko podsmażyć. Dodać pokrojone mięso i dalej smażyć, stale mieszając. Posolić. Popierzyć. Wlać gorący rosół. Przykryć. Dusić na małym ogniu. Co jakiś czas mieszać. Kiedy mięso zmięknie, wsypać paprykę i pieczarki. Przykryć. Dusić kwadrans. Mąkę rozprowadzić małą ilością zimnej wody. Wlać do sosu. Zagotować. Gulasz pasuje do ryżu.