Wołowy gulasz z fasolką

Składniki:
40 dag mięsa wołowego,
2 łyżki oleju,
3 dag mąki,
3 marchewki,
2 cebule,
seler,
opakowanie mrożonej fasolki,
liść laurowy,
pieprz,
sól.
Przygotowanie:
Opłukane mięso oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki. Posolić. Posypać mąką. Usmażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do garnka. Marchewkę, seler, cebulę obrać, umyć i pokroić w małą kostkę lub paseczki. Cebulę zeszklić na pozostałym ze smażenia mięsa tłuszczu. Dodać do mięsa, podlać 1/8 l wody. Przykryć. Dusić. Gdy mięso będzie na pół miękkie, dodać warzywa i liść laurowy. Dusić. Co jakiś czas mieszać. Gdy mięso będzie miękkie, wsypać resztą mąki. Posolić. Popierzyć. Zagotować. Umytą fasolkę wrzuć do posolonego wrzątku i gotować osiem minut. Odcedzić. Podawać z gulaszem, z dodatkiem ziemniaków z wody.