Wołowy gulasz na kwaśno

Opublikowano: 27.05.2008, 22:38
Reklama
Składniki:
50 dag pokrojonej w kostkę wołowiny zrazowej,
3 łyżki oleju,
4 marchewki,
3 czerwone papryki,
2 pomidory,
4 cebule,
3 ziemniaki,
łyżka octu,
mielona papryka,
przyprawa warzywna,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Na rozgrzany olej wsypać wołowinę. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Dodać. Z umytych papryk usunąć gniazda nasienne. Pokroić na kawałki. Wsypać. Pomidory umyć i sparzyć. Usunąć skórkę. Wsypać po godzinie z obraną i pokrojoną w plasterki cebulą oraz obranymi i pokrojonymi w słupki ziemniakami. Wymieszać. Przyprawić. Wlać łyżkę octu. Wlać taką ilość wody, żeby przykryła mięso i warzywa. Dusić dwie godziny na małym ogniu.
Reklama
Reklama
Reklama