Wołowy czulent

Opublikowano: 07.06.2008, 22:29
Reklama
Składniki:
10 małych ziemniaków,
60 dag mięsa wołowego,
3 cebule,
1 szklanka fasoli ,
1/2 szklanki oleju,
3/4 szklanki kaszy perłowej,
2 kostki bulionu wołowego,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Obrane ziemniaki przekroić. Umyć i osuszyć wołowinę. Pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z ognia. Dodać namoczoną wcześniej fasolę i wsypać obrane cebule i ziemniaki. Dodać kaszę. Kostki rosołowe rozpuścić w litrze wrzątku. Zalać kaszę. Posolić. Popierzyć. Zagotować. Przykryć. Gotować na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Piec w temp. 180 st. C przez trzy godziny.
Reklama
Reklama
Reklama