Reklama
Ilość kalorii: 300
Czas przygotowania: 210 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 1,2 kg wołowiny na pieczeń
  • 2 łyżki musztardy
  • oliwa
  • 1 kg pomidorów
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • bazylia
  • chilli
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso opłucz, osusz. Natrzyj musztardą wymieszaną ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku i 2 łyżkami oliwy. Odstaw na 4–5 godz. w chłodne miejsce.
  2. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej odrobiną wody lub bulionu warzywnego, przykryj. Piecz ok. 2 godz. w temp. 180 st. C, polewając bulionem.
  3. Na oliwie zeszklij pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj obrane, pokrojone pomidory. Duś, aż powstanie gęsty sos. Dopraw, podawaj do mięsa.
Reklama
Reklama
Reklama