Reklama
Składniki:
- 1 kg wołowiny z udźca
- 25 dag szalotek
- 2 czerwone papryki
- 7 łyżek oleju
- 4 łyżki mąki
- łyżeczka kminku
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 5 dużych ząbków czosnku
- 2 gałązki rozmarynu
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Oprósz papryką, pieprzem, obtocz w mące. Obsmaż na oleju w dużym garnku o żaroodpornych uchwytach. Szalotki obierz, paprykę oczyść z pestek, pokrój w średnią kostkę. Cebulę i paprykę dodaj do mięsa, wlej 1/2 szklanki wody, przekrojone na pół ząbki czosnku, kminek, rozmaryn i szczyptę soli.
Reklama
2. Garnek przykryj i wstaw na 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Co jakiś czas zamieszaj jego zawartość. Podawaj z pieczywem, makaronem lub kaszą.
Reklama
Reklama
Reklama