Reklama
Składniki:

70 dag wołowiny,
sól,
10 dag wędzonego boczku,
pieprz,
1 cebula,
1 pęczek natki pietruszki,
2 łyżeczki mielonej papryki,
10 dag kaszy jęczmiennej,
2 łyżeczki majeranku.

Reklama
Przygotowanie:

W kostkę pokroić boczek. Stopić. Wyjąć skwarki. Obrać i posiekać cebulę. Wsypać na stopiony tłuszcz. Zeszklić. Dodać przyprawy. Zalać dwoma filiżankami wody. Zagotować. Wołowinę pokroić w ksotkę. Wsypać. Oprószyć solą. Przykryć. Dusić 60 minut. Na koniec wsypać kaszę jęczmienną, skwarki i drobno posiekaną pietruszkę. Dusić do miękkości na małym ogniu.

Reklama
Reklama
Reklama