Wołowina w sosie Bazyliowym z Trawą Cytrynową - przepis

Opublikowano: 22.08.2012, 09:27
Reklama
Składniki:
- 1 saszetka sosu Bazyliowego z Trawą Cytrynową Blue Dragon
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 200 g polędwicy wołowej, pokrojonej w cienkie paski
- czerwona papryka pokrojona w paski
- zielona papryka pokrojona w paski
- 2 gniazda makaronu Blue Dragon (ugotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
Reklama
Przygotowanie:
- Na rozgrzanym oleju podsmaż do miękkości wołowinę. Dodaj pokrojoną paprykę i smaż przez ok. 2 min. Dodaj sos Bazyliowy z Trawą Cytrynową oraz makaron Blue Dragon, wymieszaj i smaż wszystko do momentu wystarczającego podgrzania.
- Dla nadania kremowej konsystencji możesz dodać pod koniec smażenia 3 łyżki mleka kokosowego Blue Dragon.
Reklama
Reklama
Reklama