Reklama
Składniki:

70 dag wołowiny bez kości,
5 dag masła,
2 szklanki kwasu chlebowego,
50 dag ziemniaków,
3 marchwie,
2 cebule,
3 kalarepa,
2 pietruszki,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
1 płaska łyżka mąki,
posiekana natka pietruszki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Pokroić mięso. Podmsażyć na rozgrzanym maśle w szybkowarzew. Warzywa obrac i pokroić. Wsypac do mięsa. Podmsażyć. Zarumienić mąkę. Oprószyć solą i pieprzem. Zalać kwasem. Szybkowar zamknąć szybkowar. Ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Obrane ziemniaki pokroi.ć w plastry. Posolić. Wsypać do szybkowaru. Zamknąć. Ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Posypać natką.

Reklama
Reklama
Reklama