Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 40 dag mielonego mięsa wołowego
  • 10 dag twardej fety
  • jajko
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • mała papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • łyżeczka oregano
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Reklama

Pieczone ziemniaki:

  • 1 kg ziemniaków
  • masło
  • sól
Przygotowanie:

Zobacz przepis na wołowe frykadelki z grilla!

  1. Ziemniaki wyszoruj, zawiń w aluminiową folię i piecz na grillu około 40 minut.
  2. Upieczone ziemniaki podawaj z masłem i solą.
  3. Papryczkę chili, cebulę oraz czosnek oczyść i posiekaj.
  4. Dodaj do mielonego mięsa wraz z jajkiem, bułką tartą, koncentratem, oregano.
  5. Dopraw pieprzem i szczyptą soli.
  6. Wyrabiaj i podziel na cztery części.
  7. Lekko spłaszcz, uformuj podłużne kotleciki, wkładając do środka pokrojoną fetę.
  8. Posmaruj olejem.
  9. Grilluj, obracając, przez około 15 minut.
Reklama

Zobacz inne pomysły na dania z grilla:

Grillowane ziemniaki z pomidorami - przepis
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych - przepis
Banany z grilla - przepis

Reklama
Reklama
Reklama