Włoski sznycel cielęcy

Opublikowano: 08.04.2008, 12:54
Reklama
Składniki:
4 plastry cielęciny na sznycle,
4 pomidory,
25 dkg mozzarelli,
4 łyżki czarnych oliwek,
2 łyżki oleju,
1 łyżeczka suszonego oregano,
2 gałązki bazylii,
sól,
pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Oliwki pokroić w krążki, ser - w plastry. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Opłukać bazylię. Oderwać listki. Mięso opłukać, osuszyć i rozbić. Podsmażyć z obu stron. Przełożyć do żaroodpornej formy. Na mięsie ułożyć pomidory i oliwki. Posypać przyprawami. Ułożyć mozarellę. Piec w temp. 200 st. C przez 10 minut. Ozdobić listkami bazylii.
Reklama
Reklama
Reklama