Reklama
Składniki:

4 kotlety z tuńczyka,
po 8 dag czerwonych, zielonych i żółtych strąków papryki,
po 8 dag cukini, bakłażana i cebuli,
6 łyżek oliwy z oliwek,
pół pęczka drobno posiekanej natki,
1/4 wywaru z ryb,
3 dag masła,
sól,
pieprz.
Marynata:
500 ml czerwonego wina,
1 cebula,
1 gałązka rozmarynu,
4 listki szałwii,
2 listki laurowe,
4 ząbki czosnku.

Reklama
Przygotowanie:

Wymieszać składniki marynaty. Polać rybę. Przykryć. Odstawić na noc w chłodne miejsce. Obrac i pokroić w kostkę warzywa. Wsypać na cztery łyżki rozgrzanej oliwy. Podsmażyć. Dusić pod przykryciem przez 10 minut. Wsypać posiekaną natkę. Przyprawić. Przesypać do naczynia do zapiekania. Kotlety posypac solą i pieprzem. Obsmażyć na pozostałym oleju. Przełożyć do warzyw. Zalać wywarem z ryb. Przykryć. Zapiekać w temp. 220 st. C przez 6 minut. Wyjąć kotlety. Wywar zagęścić masłem. Przyprawić. Podgrzać. Włożyć kotlety.

Reklama
Reklama
Reklama