Winny gulasz wołowy

Opublikowano: 04.04.2008, 21:28
Reklama
Składniki:
75 dag wołowiny na gulasz,
2 łyżki musztardy francuskiej,
50 ml czerwonego wina,
1 łyżeczka utłuczonych ziaren pieprzu,
12.5 dag małych cebul,
25 dag miąższu z dyni,
15 dag pieczarek,
4 łyżki oleju,
1 łyżka mąki,
15 dag gęstej śmietany,
1 pęczek posiekanej natki pietruszki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać musztardę z winem, pieprzem. Dodać mięso, włożyć do worka foliowego. Chłodzić osiem godzin. Obrać cebule. W kostkę pokroić dynię. Pokroić grzyby na ćwiartki. Mięso wyjąć z marynaty i osuszyć. Podsmażyć. Wsypać cebulę. Poddusić. Oprószyć mąką, dodać marynatę. Posolić. Popieprzyć. Dusić pod przykryciem godzinę. Dodać dynię i grzyby. Dusić jeszcze 20 minut. Wlać śmietanę. Wymieszać. Wsypać pietruszkę. Idealnie pasuje do makaronu.
Reklama
Reklama
Reklama