Reklama
Składniki:

50 dag wołowiny,
2 duże cebule,
50 dag ziemniaków,
50 dag zielonej fasolki szparagowej,
1 papryka,
25 dag pomidorów,
3 litr bulionu wołowego,
olej,
przyprawa do gulaszu,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Pokroić w kostkę mięso i podsmażyć. Obrać i posiekać cebulę. Podsmażyć. Przyprawić. Zalać bulionem. Gotować 40 minut. Ziemniaki pokroić w kostkę, fasolkę na kawałki. Paprykę pokroić w paski, pieczarki w ćwiartki. Do gotującego się mięsa wrzucić ziemniaki. Kiedy minie 5 minut, wsypać fasolkę i paprykę. Ze sparzonych pomidorów zdjąć skórkę i przekroić na ćwiartki i wrzucić do gulaszu.

Reklama
Reklama
Reklama