Wieprzowy gulasz z selerem.

Składniki:
0, 5 kg wieprzowiny od szynki,
0, 5 łyżeczki imbiru,
8 łyżek sosu sojowego,
kieliszek czerwonego wina wytrawnego,
sok z cytryny,
5 łodyg selera naciowego,
0, 5 kg jabłek,
3 łyżki oleju,
łyżka mąki ziemniaczanej,
szklanka bulionu drobiowego,
3 łyżki orzeszków ziemnych,
papryczka chili,
sól.
Przygotowanie:
Pokroić mięso w paseczki. Wymieszać imbir z sosem sojowym i winem. Zalać mięso. Odstawić na godzinę. Umyty seler pokroić. Nać odłożyć. Obrane i podzielone na ćwiartki jabłka skropić sokiem z cytryny. Wyjąć mięso z marynaty. Odsączyć. Podsmażyć. Zdjąć je z patelni. Wsypać seler. Podsmażyć. Dodać pokrojoną chili. Wlać bulion, dusić 5 minut Dodać jabłka, dusić jeszcze 5 min. Włożyć mięso, dusić pół godziny. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z marynatą. Dodać. Zagotować. Posolić. Popieprzyć. Posypać orzeszkami i posiekaną nacią selera.