Wieprzowy gulasz

Opublikowano: 04.04.2008, 18:03
Reklama
Składniki:
75 dag łopatki wieprzowej,
2 czerwone papryki,
3 marchewki,
2 cebule,
4 krążki ananasa z puszki,
3 łyżki margaryny,
szklanka bulionu z kostki,
łyżka sosu worcestershire,
0.5 łyżeczki kminku,
łyżeczka ostrej papryki,
szczypta cynamonu,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
W kostkę pokroić mięso. Podsmażyć na margarynie. Obrać i pokroić w kostkę cebulę. Wsypać do mięsa. Zeszklić. Wlać gorący bulion, sos worcestershire, wsypać kminek, pieprz, szczyptę cynamonu, sól. Przykryć. Dusić. Obrać marchewkę i pokroić w plasterki, paprykę - w paski, anansa - w duże cząstki. Dodać do gulaszu. Dusić aż mięso będzie miękkie.
Reklama
Reklama
Reklama