Reklama
Składniki:

- 40 dag schabu środkowego
- marchew
- cebula
-zielona i żółta papryka
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej

Sos:

- 3 łyżki sosu sojowego
- łyżka brązowego cukru
- 2 łyżki białego octu winnego
- 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego

Makaron:

- 40 dag makaronu jajecznego (szerokie wstążki)
- mała papryczka chili
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki sosu sojowego
- olej
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso pokroić w cienkie plasterki, oprószyć solą, pieprzem i mąką.

2. Warzywa oczyścić, obrać. Marchew pokroić w słupki, papryki w paski, cebulę w piórka.

3. Wszystkie składniki sosu wymieszać.

4. Makaron ugotować w osolonej wodzie, przelać zimną wodą.

5. Na dużej patelni rozgrzać 4 łyżki oleju, zrumienić mięso, przełożyć na talerz.

6. Na patelnię dolać 2 łyżki oleju, podsmażyć paprykę, po 2 min dodać cebulę, po następnych 2 min dołożyć marchew. Smażyć jeszcze 8 min. Do warzyw dołożyć mięso, zalać sosem, podgrzać.

Reklama

7. Na drugiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekane chili, makaron, smażyć 3 min. Doprawić sosem sojowym, przełożyć na półmisek.

Reklama
Reklama
Reklama