Reklama
Składniki:

1 kg wieprzowiny,
sól,
mięta,
majeranek.

Reklama

Sos:
10 dag dżemu truskawkowego,
20 dag żurawin,
1 dag mąki ziemniaczanej,
1 szklanka czerwonego wina.

Przygotowanie:
Reklama

Z umytej wieprzowiny usunąć błony. Natrzeć przyprawami. Zawinąć w folię aluminiową. Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut. Wyjąć. Pokroić w plastry. Przełożyć do płaskiego rondla. Zalać sosem. Sos: wsypać żurawinę do wrzątku. Ugotować. Przetrzeć. Wlać dżem truskawkowy. Rozetrzeć mąkę w małej ilości wody. Wlać do wrzącego przecieru. Zdjać z ognia. Wlać wino. Wymieszać.

Reklama
Reklama
Reklama