Reklama
Składniki:

- 80 dag wieprzowiny od szynki
- 5 marchewek
- 2 pietruszki
- 1/2 selera
- 1/2 pora
- duża cebula
- 4 pomidory
- 1,5 szklanki bulionu warzywnego
- 5 łyżek mąki
- 3 listki laurowe
- olej do smażenia
- kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
- sól
- pieprz
- natka

Reklama
Przygotowanie:

1. Warzywa obierz, opłucz, osusz. Cebulę, seler pokrój w dużą kostkę. Marchew, pietruszkę pokrój w duże kawałki, a por – w grube plastry. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki.

2. Mięso pokrój w dużą kostkę, oprósz pieprzem i mąką. Obsmaż na dobrze rozgrzanym oleju. Wlej bulion, dodaj listki laurowe, ziele i pieprz. Przykryj, duś 10 minut.

Reklama

3. Dodaj warzywa i duś kolejne 40 minut na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby w czasie duszenia dolej odrobinę wody. Dopraw solą oraz pieprzem i duś jeszcze 5 minut. Przed podaniem posyp natką.

Reklama
Reklama
Reklama