Reklama
Składniki:

60 dag wieprzowiny bez kości,
tłuszcz,
150 ml śmietany,
2 dag mąki,
10 dag marchwi,
20 dag ogórków kwaszonych,
2 dag masła,
10 dag cebuli,
zielenina,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Umte mięso pokroić na kawałki. Podsmażyć. Wsypać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. podsmażyć, skropić wodą, posolić i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Umytą marchewkę obrać opłukać, zetrzeć na tarce, dodać do mięsa pod koniec duszenia. Ogórki obrać, pokroić w paseczki, skropić wodą, dodać masło, dusić 10 min. Potem dodać do miękkiego mięsa razem ze śmietaną roztratą z mąką. Lekko podgotwać. Wymieszać z posiekaną zieleniną. Dodać przyprawy do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama