Wieniec z sercami drobiowymi

Składniki:
- 2 szklanki kaszy gryczanej
- mała puszeczka warzyw na sałatkę jarzynową
- 50 dag serc kurzych
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 2 łyżeczki mąki
- 1/2 szkl. śmietany 18 proc.
- 1/2 l bulionu
- olej
- papryka
- przyprawa typu vegeta
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Kaszę zalej wodą, tak aby przykrywała ją 2-centymetrowa warstwa. Posól. Gotuj 20 min. Jedną cebulę posiekaj, uduś na oleju. Wymieszaj z kaszą i osączonymi warzywami. Włóż do natłuszczonej formy z kominem. Wstaw na 20 min do piekarnika nagrzanego do temp. 110 st. C.
2. Na oleju podsmaż drugą cebulę i oczyszczone serca. Dodaj marchewkę pokrojoną w kostkę oraz bulion. Przypraw. Duś do miękkości. Dolej śmietanę rozmieszaną z mąką. Mieszając zagotuj. Kaszę wytrząśnij z formy. Do zagłębienia wlej gulasz. Podawaj.